طريقة عمل الديمي جلاس بالمنزلصوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخدمة فى المطبخ الحديث
ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم
المقادير:- عظم بتلو 5 كيلو
- بصل 2 كيلو
- كرفس1/2 كيلو
- كرات1/2 كيلو
- جزر 1 كيلو
- صلصلة طمام معلقة كبيرة اختيارى
- طماطم فرش 1/2 كيلو اختياري
- 200 جرام دقيق
- قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة
والبقدونس وورق اللورى
- معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها معلقة اخرى من معجون طماطم
وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية
- حوالى جالون او اربع لترات مياه
الطريقة :- نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى
- نسخن حلة كبيرة لدرجة حرارة عالية ثم نضع بعد ذلك الخضروات
فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق
- يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق
ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضية الحلة
ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق .
- ثم نضع صلصة الطماطم ونستمر فى التقليب
الوقت غير محدود حسب الحرارة .
- ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياة ساخنة او بيون (
شوربة )
- ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات
ويصفى ويوضع فى الثلاجة ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه
وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصناف اللحوم
ملحوظة- الصوصات البنى فى اغلب المطاعم مصنوعة من اللحوم نفسها
- يعنى لما تقومى بعمل عرق روستو(
روزبيف =
تربيانكو)
مش بيطلع عندك صوص ؟؟؟
- لما بتحضرى فيلييه او بقتيك موش بيطلع عندك صوص طبيعى ؟؟؟
- ملعقة دقيق شوية كريمة لبانى(
ساور كريم)
يديكى صوص احلى واطعم مليون مرة من الديمى جلاس ...
الصوص المتبقية من اللحوم نفسها أفضل
وبالهنا والشفا .