|
كاتب الموضوع | {الموضوع} |
---|
Dalal صاحبة المنتدى
تاريخ التسجيل : 08/01/2011 عدد المساهمات : 10987 نقاط : 24782 الابراج : المزاج : مهمومة ببلدي العمر : 68 تعاليق : ربّـــــي اغفر لـي ولوالـديّ
وارحمهما كمــا ربيـــــانـي
صـــغيرا واجزهمــــــــــــا
بالاحســان احســـــــــــــانا
وبالسيئات عفوا وغفـــرانا رسالة sms : الموقع : قلب أمي مصر دعاء : اوسمتي :
| موضوع: بيكاتا اللحم او الدجاج الإثنين 12 سبتمبر 2011, 4:15 pm | |
| بيكاتا اللحم او الدجاج بيكاتا اللحم او الدجاج
المقادير 5 شرائح لحم ستيك بتلو ملح و فلفل 2 ملعقة كبيرة دقيق 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون 1 بصل كبير مفروم 3 ملعقة كبيرة دقيق 2 ملعقة كبيرة عصير ليمون 4 كوب مرق لحم أو دجاج في حال طبخها بالدجاج 2 كوب مشروم أوعش غراب (فطر) مقطع شرائح 1/2 كوب كريمة لباني
الطريقة - تُتبل شرائح اللحم بالملح والفلفل من الجهتين وتغطى بالدقيق جيداً مع التخلص من الدقيق الزائد. - يُسخن الزيت على نار متوسطة وتُحمر شرائح اللحم لمدة 5 دقائق من كل جانب أو حتى يُصبح لونها مائلاً للبنى وتُرفع جانباً. - يُضاف البصل في نفس الوعاء ويُحمر حتى يصبح لونه مائلاً للذهبي. - يُضاف الدقيق ويُقلب مع البصل حتى لا يكون هناك أثر للدقيق ثم يُضاف عصير الليمون والمرق مع التقليب حتى تتجانس المكونات. - يُضاف عش الغراب وتُعاد شرائح اللحم وعند البدء في الغليان تُضاف الكريمة اللباني ويُقلب الخليط. - يُغطى الخليط وتُخفف الحرارة ويُترك لمدة 15-20 دقيقة أو حتى تمام النضج وتُصبح الصلصة غليظة القوام مع التقليب من الحين إلى الآخر. - تُوضع شرائح اللحم في طبق التقديم وتُغطى بالصلصة و تُقدم مع الخضروات المسلوقة و تُزين بالبقدونس المفروم.
* في حالة عدم اتساع الوعاء لتحمير كل قطع اللحم مرة واحدة يمكن تحميرها على مراحل حتى تمام النضج وتُحفظ جانباً بحيث تظل دافئة. |
|
| |
Touty Potter المدير العام للمنتدى
تاريخ التسجيل : 09/01/2011 عدد المساهمات : 285 نقاط : 467 الابراج : العمر : 30 رسالة sms : دعاء : اوسمتي :
| موضوع: رد: بيكاتا اللحم او الدجاج الإثنين 12 سبتمبر 2011, 4:39 pm | |
| |
|
| |
Dalal صاحبة المنتدى
تاريخ التسجيل : 08/01/2011 عدد المساهمات : 10987 نقاط : 24782 الابراج : المزاج : مهمومة ببلدي العمر : 68 تعاليق : ربّـــــي اغفر لـي ولوالـديّ
وارحمهما كمــا ربيـــــانـي
صـــغيرا واجزهمــــــــــــا
بالاحســان احســـــــــــــانا
وبالسيئات عفوا وغفـــرانا رسالة sms : الموقع : قلب أمي مصر دعاء : اوسمتي :
| موضوع: رد: بيكاتا اللحم او الدجاج الإثنين 12 سبتمبر 2011, 4:51 pm | |
| بيكاتا اللحم او الدجاج - Touty Potter كتب:
- انا كده مش هشد في شعري
انا هنتفه شعراية شعراية حرااااااااااااام عليكم عملتلكم ايه انا؟ دانا طيبة وغلبانة ومسكينة ومسالمة ومش بعمل حاجة في حد ارحموني بقي بالأكل بتاعكم اللي يجوع ده حبيبة قلبي بعد الشر عنك يا قمراية إحنا بس بنفتح نفسك لعل وعسى تاكلي كويس عشان تكبري وتروحي المدرسة |
|
| |
Touty Potter المدير العام للمنتدى
تاريخ التسجيل : 09/01/2011 عدد المساهمات : 285 نقاط : 467 الابراج : العمر : 30 رسالة sms : دعاء : اوسمتي :
| موضوع: رد: بيكاتا اللحم او الدجاج الإثنين 12 سبتمبر 2011, 4:59 pm | |
| |
|
| |
dolly كبار الشخصيات
تاريخ التسجيل : 10/01/2011 عدد المساهمات : 1392 نقاط : 2237 الابراج : المزاج : لله الحمد من قبل و من بعد العمر : 44 تعاليق : عش ما شئت .. فانك ميت..
و احبب من شئت .. فانك مفارقه..
و اعمل ما شئت .. فانك مجازى به.. رسالة sms : دعاء : اوسمتي :
| موضوع: رد: بيكاتا اللحم او الدجاج الثلاثاء 13 سبتمبر 2011, 5:35 pm | |
| بيكاتا اللحم او الدجاج واااااااااااااااااااااااااااااو
تسلم ايديكى يا دودى
اهم حاجة حبيبتى انك مجبتيش سيرة "الديمى جلاس" اللى حيرونا فيه ده
اللون البنى كمان انا باعمله بتحمير البصلة و بعدين باخد الخليط قبل ما احط المشروم و اضربه فى الخلاط من غير كريمة لبانى
بيبقى الصوص لذيذ جدا
احجزوا لى بقى طبق من ابو كريمة ده
الا شكل توتى بايتة فى المطبخ و مش مفوتة فتفوتة براه |
|
| |
Touty Potter المدير العام للمنتدى
تاريخ التسجيل : 09/01/2011 عدد المساهمات : 285 نقاط : 467 الابراج : العمر : 30 رسالة sms : دعاء : اوسمتي :
| موضوع: رد: بيكاتا اللحم او الدجاج الأربعاء 14 سبتمبر 2011, 1:06 am | |
| |
|
| |
Dalal صاحبة المنتدى
تاريخ التسجيل : 08/01/2011 عدد المساهمات : 10987 نقاط : 24782 الابراج : المزاج : مهمومة ببلدي العمر : 68 تعاليق : ربّـــــي اغفر لـي ولوالـديّ
وارحمهما كمــا ربيـــــانـي
صـــغيرا واجزهمــــــــــــا
بالاحســان احســـــــــــــانا
وبالسيئات عفوا وغفـــرانا رسالة sms : الموقع : قلب أمي مصر دعاء : اوسمتي :
| موضوع: رد: بيكاتا اللحم او الدجاج الأربعاء 14 سبتمبر 2011, 3:35 am | |
| بيكاتا اللحم او الدجاج - dolly كتب:
- واااااااااااااااااااااااااااااو
تسلم ايديكى يا دودى
اهم حاجة حبيبتى انك مجبتيش سيرة "الديمى جلاس" اللى حيرونا فيه ده
اللون البنى كمان انا باعمله بتحمير البصلة و بعدين باخد الخليط قبل ما احط المشروم و اضربه فى الخلاط من غير كريمة لبانى
بيبقى الصوص لذيذ جدا
احجزوا لى بقى طبق من ابو كريمة ده
الا شكل توتى بايتة فى المطبخ و مش مفوتة فتفوتة براه حبيبة قلبي دوللي تسلم إيديكي يا قمراية انا متأكدة إنك أستاذة انا بس حبيت أبسط المسألة شوية ولو عايزة طريقة الديمي جلاس إتفضلي أهي موجودة صوص الديمى جلاسhttps://ta3m-elbyoot.forum.st/t2389-topic#4873 النصيحة الأخيرة بقى : خللي بالك من توتي تلاقيها دلوقتي نايمة جوة الطبق نفسه هههههههههههههههههههههههههههه
عدل سابقا من قبل dalal.sobhy في الأربعاء 14 سبتمبر 2011, 6:48 pm عدل 2 مرات |
|
| |
Touty Potter المدير العام للمنتدى
تاريخ التسجيل : 09/01/2011 عدد المساهمات : 285 نقاط : 467 الابراج : العمر : 30 رسالة sms : دعاء : اوسمتي :
| موضوع: رد: بيكاتا اللحم او الدجاج الأربعاء 14 سبتمبر 2011, 12:12 pm | |
| بيكاتا اللحم او الدجاج ايه الفضايح دي يا دودي ينفع كده يعني؟
وبعدين معلش عندي تعليق ايييييييييييه الكيلوات دي كلها؟ ماينفعش تتعمل علي مقادير اصغر؟ انا مش مستوعبة المنظر بصراحة
|
|
| |
Dalal صاحبة المنتدى
تاريخ التسجيل : 08/01/2011 عدد المساهمات : 10987 نقاط : 24782 الابراج : المزاج : مهمومة ببلدي العمر : 68 تعاليق : ربّـــــي اغفر لـي ولوالـديّ
وارحمهما كمــا ربيـــــانـي
صـــغيرا واجزهمــــــــــــا
بالاحســان احســـــــــــــانا
وبالسيئات عفوا وغفـــرانا رسالة sms : الموقع : قلب أمي مصر دعاء : اوسمتي :
| موضوع: رد: بيكاتا اللحم او الدجاج الأربعاء 16 نوفمبر 2011, 3:05 pm | |
| بيكاتا اللحم او الدجاج هههههههههههههههههههههه حبيبة قلبي توتي الجميلة ده مجرد عظم مش لحم والكمية كبيرة فعلا لأنك بتستعملي اللي عايزاه وتحتفظي بالباقى يعني مش معقول كل مرة تحبي تعملي الديمي جلاس تروحي تشتري عظماية واحدة ههههههههههههههههههههههههه المهم هي خلاصة العظم نفسه وبالهنا والشفا للجميع يارب. |
|
| |
Mido عضو فعال
تاريخ التسجيل : 05/09/2011 عدد المساهمات : 167 نقاط : 217 الابراج : المزاج : متقلب! العمر : 38 رسالة sms : دعاء : اوسمتي :
| موضوع: رد: بيكاتا اللحم او الدجاج الأحد 20 نوفمبر 2011, 4:20 pm | |
| بيكاتا اللحم او الدجاج انا عاوز من دة :yahaa:
مافيش حد يعملهولي مساهمة لإخوانكوا اللي بايتين في الشغل ؟؟؟ :computer geek: |
|
| |
|